Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Tramontane Macabeu

Tramontane Macabeu

€ 10,50

Diepgeel van kleur. In de neus aromatisch met wat perzik en amandel. De aanzet start mooi vol en geeft gelijk een mondvullend gevoel, maar is mooi in balans door de nog aanwezige frisse tonen. Veel tonen van rijp wit fruit en een zachte afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Producent Tramontane
druivenras Macabeo
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel zwoel
Afsluiting Natuurkurk

Details

Deze wijn komt uit het meest zuidelijke stukje van de Languedoc, namelijk de IGP Côtes Catalanes. Dit gebied ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, tegen de grens met Spanje. Dit gebied heeft een warm en droog klimaat, met bodems van klei- en kalksteen. Dit zorgt er voor dat er voldoende water in de bodem wordt opgeslagen voor de droge en warme periodes.

Tramontane is in 2008 opgericht door Phillipe Gard en Andy Cook. Philippe is gespecialiseerd in de wijnbouw en het productieproces. Hij heeft al voor diverse wijnhuizen in de Bordeaux gewerkt als adviseur. Andy heeft zijn kennis over de wijnbouw geleerd in Nieuw Zeeland. Samen hebben ze vijf domeinen, verdeeld drie gebieden in Zuid-Frankrijk; AOP Banyuls, AOP Côtes du Roussillon en IGP Côtes Catalanes.