Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Uibel Gruner Veltliner 'End des Berges'

Uibel Gruner Veltliner 'End des Berges'

€ 14,50

Deze speciale cuvee lokt je met een rijke waaier van aroma's die doen denken aan een boeren markt: rijpe steenvruchten samen met kruidige tonen van geurige klaver, hooi op een veld van groen gras, en zoete kamperfoelie. Smaken van gebakken brioche en boterige citroen gecombineerd met het weelderige mondgevoel dat het resultaat is van zes maanden rijping 'sur lie' prikkelen de zintuigen. Mooi geïntegreerde zuren en een fijne mineraliteit geven de wijn z'n pit. Nu al heerlijk, maar zal de komende 2-5 jaar zich alleen maar blijven ontwikkelen.

Wijn informatie

Land Oostenrijk
Streek Retzerland
Producent Weingut Uibel
Jaartal 2015
druivenras Grüner Veltliner
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel vol & krachtig
Afsluiting Schroefdop

Details

Leo Uibel is eigenaar en wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis in Ziersdorf in Weinviertel. In zijn wijngaarden van totaal 7,5 ha werkt hij volledig biologisch en experimenteert hij met enkele methoden uit de biodynamische wijnbouw. De oogst wordt per wijngaard verricht en ook apart gevinifieerd. Op die manier maakt Leo vijf verschillende cuvées grüner veltliner, de nationale trots van Oostenrijk. Daarnaast maakt hij rode wijn van zweigelt en twee absolute topwijnen van chardonnay en pinot noir. Sinds kort experimenteert Leo ook met ‘orange’ wijnen, witte wijnen die met schil en pit vergist zijn. Zijn cuvee ‘Una’, gemaakt van de schaarse frühroter veltliner, is hiervan het eerste veelbelovende resultaat. Welke wijn van Leo je ook proeft, ze onderscheiden zich allemaal door een zeer typische, individuele eigenheid.

Voor de cuvee 'End des Berges' wordt het rijpste fruit van diverse hellingen geselecteerd. Na het persen gaat het sap in reeds eerder gebruikte houten vaten van 600 liter, waarna Leo de natuur z'n gang laat gaan. Na de spontane vergisting, blijft de wijn nog 6 maanden op de afgestorven gistcelen rijpen, waardoor deze wijn zijn kenmerkende volle en zachte mondgevoel krijgt.