Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Valminor L100

Valminor L100

€ 21,50

Fijne neus met aroma’s van rijp steenfruit en witte bloemen. Naast aromatische verfijning geeft de smaak een bijzonder fraaie combinatie van een zalvend mondgevoel en een intrigerende mineraliteit. Een wijn met een groot aromatische potentieel en een uniek persoonlijkheid. 100% Loureiro van zeer oude stokken

Wijn informatie

Jaartal 2013
Land Spanje
Streek Rías Baixas
Producent Tramontane
druivenras Loureiro
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het gebied Rias Baixas ligt in het uiterste westen van de provincie Galicië, in het Noord Westen van Spanje. De directe nabijheid van de Atlantische Oceaan houdt het klimaat hier relatief koel en, zeker voor Spaanse begrippen, behoorlijk nat. Geen wonder dus dat hier voornamelijk witte wijnen gemaakt worden. Er worden binnen Rias Baixas vijf subgebieden onderscheiden. Adegas Valminor is één van de toonaangevende producenten van het meest zuidelijk gelegen subgebied O Rosal, direct ten noorden van de grens met Portugal.

Gemaakt van uitsluitend Loureiro-druiven van honderdjarige stokken uit de verschillende wijngaarden in O Rosal. Alleen de volledig (fenolisch) rijpe én gezonde druiven komen door de strenge selectie heen. Koude schilweking bij 10 ° C gedurende 3 uur zodat het volledige aromatische potentieel van de druif benut wordt. Na de alcoholische vergisting bij lage temperatuur (16 ° C), krijgt de wijn een rijping sur lie in roestvrijstalen tanks van 2.000 liter gedurende zes maanden.