Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Valminor M100

Valminor M100

€ 21,50

Wijn gemaakt in houten vaten, maar met groot respect voor de druifeigen aroma's. Ruik het rijpe fruit met een subtiel kruidige en gedroogde ondertoon. In de mond expressief en uitbundig, met een sterk mineraal karakter en diepe vettigheid. Tot in de lange afdronk zeer bevredigend. Gemaakt van Albarino, Loureiro en Caino Blanco.

Wijn informatie

Jaartal 2011
Land Spanje
Streek Rías Baixas
Producent Tramontane
druivenras Albariño, Caino Blanco, Loureiro
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het gebied Rias Baixas ligt in het uiterste westen van de provincie Galicië, in het Noord Westen van Spanje. De directe nabijheid van de Atlantische Oceaan houdt het klimaat hier relatief koel en, zeker voor Spaanse begrippen, behoorlijk nat. Geen wonder dus dat hier voornamelijk witte wijnen gemaakt worden. Er worden binnen Rias Baixas vijf subgebieden onderscheiden. Adegas Valminor is één van de toonaangevende producenten van het meest zuidelijk gelegen subgebied O Rosal, direct ten noorden van de grens met Portugal

Albariño, Loureiro en Caino Blanco uit O Rosal vormen de basis voor de M-100. Uitsluitend wijnstokken van 30-40 jaar oud volgens de traditionele ‘parrales’, de naam voor de snoei- en opbindwijze langs granieten paaltjes. Alleen de Albariño krijgt een koude maceratie (10 ° C) en fermentatie in grote fouders van Frans eiken met een inhoud van 2.500 liter. Vatrijping op de volle lie gedurende drie maanden, inclusief batonnage. Daarop volgt de assemblage met Caino en Loureiro, waarna de wijn gedurende drie maanden verder rijpt in tank.