Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Velenosi Reve Pecorino

Velenosi Reve Pecorino

€ 17,25

De stralend strogele kleur is een genot om te zien. De geur is zeer subtiel. Een combinatie van zachte fruittonen en een spoor vanille. De smaak is is romig zacht maar wel lekker fris en kruidig in de finale. De afdronk is mooi lang en verrast met een heerlijke amandeltoon als toegift.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Italië
Streek Marche
Producent Velenosi Vini
druivenras Pecorino
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Velenosi is een ambitieus kwaliteitshuis uit Marche, gelegen in de kuit van de Italiaanse laars, aan de Adriatische kust. Het is 25 jaar geleden opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Ondanks de relatief korte periode dat ze actief zijn in de wijnbouw, heeft hun passie voor het vak hun snel doen leren. Zij maken een range wijnen van voornamelijk lokale druivenrassen, afkomstig van ca 100ha wijngaard. Het is een modern bedrijf met oog voor kwaliteit op alle vlakken.

Voor deze wijn wordt 50% van de druiven vergist in vaten van Frans eikenhout en de rest in RVS. Gedurende 9 maanden blijft de wijn op een temperatuur van 10 graden op de afgestorven gistcellen, de zgn. 'lie'. Hierdoor wordt de wijn zachter en voller van smaak. Na deze periode worden de gistcellen door bezinking van de wijn gescheiden ipv gefilterd. Na het samenvoegen van de vaten blijft de wijn nog een paar maanden bewaard op 5 graden en vervolgens gebotteld