Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Contra Soarda Rosso

Contra Soarda Rosso

€ 15,50

Goed gevulde robijnrode kleur. In de intense geur domineert het rijpe donkere fruit met een kruidige toon van de houtrijping. De smaak is vol sap met in een tweede instantie een mooi complex van milde zuren en tannines. Toegankelijk en pittig tegelijk.

Wijn informatie

Land Italië
Streek Veneto
Producent Contra Soarda Vignaioli
druivenras Carmenère, Marzemino nero, Merlot, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Contra Soarda is gevestigd nabij Bassano del Grappa, ca 90 km ten noorden van Verona. Deze streek valt binnen de DOC Breganze en maakt onderdeel uit van grote gebied Veneto. Eind 90-er jaren besloot Mirco Gotardi, eigenaar van Restaurant Pulirien, ook zijn eigen wijnen te gaan produceren. Hij kocht grond aan en ontgon daar wijngaarden. Er stond op dat moment vooral merlot, chardonnay en garganega. De wijngaarden zijn echter geheel nieuw opgezet, gezonde oude onderstokken zoveel mogelijk behouden of opnieuw geënt en waar nodig jonge stokken geplant. Dit heeft geresulteerd in de huidge aanplant van o.a. de streektypische vespaiolo, pinot noir, merlot en carmenere. De ligging van de wijngaard is uniek. De zuid-west helling van het dal is geprepareerd voor de druiventeelt. De vulkanische bodem zorgt hier voor veel mineraliteit en perfecte vochtregulatie. Omdat de wijngaard vrij hoog en tussen twee heuveltoppen ligt, heeft de wijngaard altijd wind. Tevens koelen de nachten ook goed af, dus ideale omstandigheden om de druiven gelijdelijk te laten rijpen. Dat Mirco niets aan het toeval overlaat blijkt wel uit de keuze van zijn wijnmaker. Dat is Marco Bernabei, de zoon van de legendarische Franco Bernabei. Marco is op het ogenblik één van de meest gevraagde wijnmakers van Italië De werkwijze van Mirco is volledig biologisch: geen kunstmest, lage rendementen en nauwelijks bestrijdingsmiddelen. Dat kan omdat er geen buren zijn, hij heeft alles in eigen hand.

Deze wijn is voor het eerst gemaakt met de oogst van 2009 en gebotteld in de zomer van 2012. Mirco heeft er een mix van maar liefst 7 internationale en autochtone druivenrassen, waaronder merlot, syrah, marzamino nero, carmenere en grappolo. De wijnmakerij is prachtig! Geinspireerd door Gaudi heeft architect Henry Zilio een waar kunstwerk neergezet, dat het bezoeken meer dan waard is.