Vieille Lune Rose


Prijs per stuk
€ 6,95
OF

Wijn gegevens

Land: Frankrijk
Streek: Languedoc & Roussillon
Producent: BC
Jaartal: 2016
Druivenras: Cinsault, Grenache Noir, Syrah/ Shiraz
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fris & fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Vieille Lune Rose

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Gemaakt van de de druivenrassen Cinsault,Grenache Noir en Syrah. De kleur is mooi zachtroze. In de geur draait het allemaal om lekker zoetrijp fruit: ingelegd cocktailfruit en peardrups zijn de meest kenmerkende associaties die de geur oproept. Dit gaat in de smaak gepaard met zo’n zuivere frisheid, dat het glas leeg is voor je het weet

Het huis Badet Clement heeft haar wortels in de eerbiedwaardige Bourgogne. Met hun jongste generatie getalenteerde en hoogopgeleide wijnmakers combineert dit huis Bourgondische tradities met nieuwste inzichten van het moderne wijnmaken. In de wijngaarden van de Zuid-Franse Languedoc brengen zij zo het beste van twee werelden in de praktijk. De Vieille Lune-serie is hiervan een mooi resultaat: lekker toegankelijke wijn met pit en karakter.

Vindorado stelt de Vieille Lune samen uit de beste cuvees die beschikbaar zijn om zo een goede smaakverhouding te vinden en deze wijn een eigen signatuur te geven. Rode draad van de Vieille Lune is het gebruik van het Zuid-Franse druivenras Grenache. Zowel de witte Grenache Blanc als de blauwe Grenache Noir worden hier al sinds oudsher verbouwd. Beide rassen geven hun wijn een typisch kruidig accent. Daarnaast kenmerken de wijnen in deze serie zich door hun frisse, sappige souplesse. Doordrinkers bij uitstek!