Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Vouvray Domaine du Petit Coteau

Vouvray Domaine du Petit Coteau

€ 15,50

Deze mousserende wijn heeft een stralende goudgele kleur. De geur is een combinatie van vers briochebrood, rijpe appel en een tikje hazelnoot. Deze droge Vouvray is zuiver, fris met wat mineraliteit maar ook rond. In de lange, zuivere afdronk proef je duidelijk honing. Al met al een zeer rijk en zuiver glas mousserende wijn uit de Vouvray !

Wijn informatie

Jaartal S.A.
Land Frankrijk
Streek Loire
Producent Domaine du Petit Coteau
druivenras Chenin Blanc
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel fris & fruitig
Afsluiting Muselet

Details

De Vouvray is gebied dat in de Touraine ligt aan de rivier de Loire in Frankrijk. Het klimaat en de bijzondere wijnkelder met constante temperaturen leent zich erg goed voor het maken van mousserende wijn. Het terroir van dit gebied wordt gekenmerkt door kalkhoudende rotsbodem dat plaatselijk “Tuffeau” wordt genoemd.

Chateau Moncontourt is een van de grootste mousserende wijnproducenten van de Vouvray. Zij bezitten onder andere Domaine du Petit Coteau. De wijnen worden - net als Champagne - volgens de Traditionele Methode gevinificeerd. Vanzelfsprekend worden op dit domein uitsluitend Chenin Blanc druiven gebruikt, de trots van de Vouvray en geeft als geen andere druif de smaak van de bodem weer. De bodem van de Vouray bestaat uit kalk. Op dit Domaine heeft men AB certificatie.De eigenaars van dit Chateau zijn woonachtig in het schilderachtige Chateau Moncontourt.