Een veel gehoorde vraag: hoe weet ik welke wijn lekker is bij het gerecht dat ik gemaakt heb? Een vertrouwde richtlijn is natuurlijk: wit bij vis en rood bij vlees. De Wijn-Spijs Workshop laat zien dat er hier meer over te zeggen is.
Een aantal keer per jaar organiseer ik in samenwerking met Kim Nankman van Kim's Kitchen de Wijn-Spijs workshop. Kim bereidt ter plekke de gerechten, ik verzorg de wijnen. Nog meer dan bij de wijnproeverijen dagen we je uit om actief mee te proeven en je mening te geven.
Hoe ziet zo'n workshop eruit? Met behulp van een handzaam smaakmodel leggen we uit hoe je de smaak van zowel wijn als gerecht kan beschrijven en wat dit vervolgens betekent voor de combinatie van de twee. Dit gaan we in de praktijk brengen met totaal zes gerechtjes, verdeeld over drie gangen, met telkens twee wijnen per gang. Leuk, lekker en leerzaam!
Minimaal 6 deelnemers, maximaal 8
€55 per persoon
Belangstelling voor een wijn-spijs avond op afspraak? Ook dat is zeker mogelijk. Mail voor een offerte naar steven@leidswijnhuis.nl of telefonisch 06-25336632