Workshop Wijn-Spijs

Een aantal keer per jaar organiseren wij in samenwerking met Kim Nankman van Kim's Kitchen een workshop waarin we je met behulp van een paar basisregels meer inzicht geven in de combinatie van wijn en spijs.

Hoe ziet zo'n workshop eruit?  Met behulp van een handzaam smaakmodel leggen we uit hoe je de smaak van zowel wijn als spijs kan beschrijven en wat dit vervolgens betekent voor de combinatie van de twee. Natuurlijk gaan we ook proeven: aan de hand van totaal zes gerechtjes (koud en warm; vis, vlees en zoet), verdeeld over drie gangen met telkens twee wijnen per gang, zullen we duidelijk maken hoe dit werkt en waar je op kan letten.

De workshop duurt één avond van 19:30 uur tot ca. 22:30 uur en wordt door ons aangeboden op een aantal achtereenvolgende dagen. Op zondag bieden we de workshop aan in de middag. Je kan je opgeven voor de datum van je voorkeur. Het minimum aantal deelnemers is zes personen. De avond heeft echt een karakter van een workshop: de gerechtjes die we serveren zijn complete gerechtjes van bescheiden omvang. De ervaring leert dat dit voor de meeste mensen ruimschoots voldoende is als maaltijd.

 

De volgende data: 

vrijdag 2 maart
19:30 - 22:30u
VOL

zaterdag 3 maart
19:30 - 22:30u
VOL

 

Aanmelden of meer informatie via steven@leidswijnhuis.nl.

Wijn-spijs avond op afspraak

Belangstelling voor een wijn-spijs avond op afspraak? Ook dat is zeker mogelijk.

Mail voor een offerte naar steven@leidswijnhuis.nl of telefonisch 06-25336632 (Steven)